ריבוי שרירנים והוצאת רחם בת 34

דיון מתוך פורום  מיומות (שרירנים) ברחם

29/07/2011 | 15:49 | מאת: דינה

שלום רב,אובחנו אצלי מספר רב של מיומות ,לא ניתן לספור את כולן.הבולטות הן בגדלים 7 ס"מ וחמישה ס"מ. רחם גדולה כשבוע 17 יש לי טבעת מירנה מזה כשנתיים, סובלת מדימומים כבדים וארוכים כחודש עד חודש וחצי,לחץ בשלפוחית השתן ונפיחות באזור הבטן. יש לי ארבעה ילדים . מהן האפשרויות העומדות בפניי מלבד הוצאת רחם? והאם ניתן לבצע טיפול אולטרסאונד ממוקד ברחם עם ריבוי שרירנים, אולי לפחות את הגדולות? לתשובתך אודה.

שלום רב, די קשה לתת לך תשובה חד משמעית ללא בדיקה על ידי. באופן עקרוני ניתן לשקול טיפול באולטרסאונד של שרירן הגדול, השאלה האם זה בכלל יעזור לך. על פניו, בהתחשב בריבוי השרירנים, לא הייתי ממליץ לך על טיפול FUS . מאידך, בגלל שאת לא מעונינת לבצע כריתת רחם ניתן לדון על הוצאת השרירנים ללא כריתת רחם. כל זה - תאורטי בלבד, בלי שבדקתי אותך. אני לא ממליץ על שום טיפול תרופתי בין הקיימים בשוק. ברור שהתמונה יכולה להתבהר לאחר שאבדוק אותך.

מנהל פורום מיומות (שרירנים) ברחם