שאלתי שאלה ולצערי לא ענו לי

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

03/02/2011 | 08:18 | מאת: דניאל

שלום אני בת 30, עם עבר עשיר של אירועי קרישה, מטופלת בקומדין לכל החיים בשל תרומבופליה. תת פעילות בלוטת התריס- מטופלת באלטרוקסין 100 מ"ג ליום. כולסטרול גבוה- קרסטור 40, אזיטרול 10 וניאספן 500. יש לי בנוסף אנדומטריוזיס ואני עם זריקת לוקרין שהפסיקה את הווסת ל5 חודשים (אני מספטמבר בלי ווסת). נשלחתי לבצע בדיקת צפיפות עצם. התוצאה: osteopenia. Fracture Risk- Inceased. ערך T.SCORE, -1.8 אני שוקלת 48 ק"ג גובה 1.60. האם יש מקום לדאגה??? ומה עושים כאמור מה יהיה עם תוצאה כזו בגיל יחסית צעיר??? תודה רבה

דניאל שלום רב. מבין הנתונים שהצגת, אלה המעלים סיכון לירידה בצפיפות עצם הם משקל נמוך וטיפול בלוקרין שמעלים למעשה את הורמון האסטרוגן לתקופה. התוצאה של צפיפות עצם כשלעצמה אינה מאוד חמורה, אך בהחלט יש לתת את הדעת על כך. נהוג במקרים כאלה לוודא כי את מקבלת מספיק סידן - מאוכל או מתוספים, רמת ויטמין די חשובה מאוד אף היא. כמו כן יהיה צורך לדון עם מי שמטפל באנדומטריוזיס על האפשרויות שלא ישאירו אותך ללא הורמונים. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך