מחסור בסידן ובברזל

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

15/01/2011 | 08:16 | מאת: מיכל

אני בת 47 (עדיין מקבלת מחזור - נוטלת גלולות פמינט ) ולצערי כבר בגיל זה סובלת מחוסר בסידן (אוסטאופוניה) וגם בברזל(פריטין). קיבלתי מהרופא תוספת סידן (VITACAL+D) . בבדיקת דם ראיתי כי הפריטין עומד על 9 אולם ההמוגלבין מעל 12 - קניתי פמינה - ברזל פלוס (ברזל המתאים במיוחד לנשים). שאלותי: האם ניתן לקחת את שני התוספים יחד ? האם יגרם נזק כלשהו אם אקח את שניהם על בטן ריקה בבוקר ? איך ניתן לדעת אם המחסור במאגרי ברזל נובע מתזונה דלה או מקושי בספיגתו ? לתשובתך אודה.

מיכל שלום רב 1. אין ליטול ברזל וסידן יחד, לא עקב נזק אפשרי אלא כי לא תיהיה ספיגה יעילה 2. אפשר ליטול במרווח - בשעות שונות של היום 3. חסר ברזל לרוב נובע מאיבוד דם, סמוי או גלוי , במערכת העיכול או מחוצה לה (מחזור ארוך וכבד). מבלי להגרר למתן עצות פרטניות באינטרנט, דבר שאינני עושה,אפשר לחשוב על סיבה משותפת לשני המצבים - למשל צליאק, רגישות לחיטה. פני לרופא שלך. בברכה

מנהל פורום שברי צוואר הירך