טיפול אחרי שבר

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

01/06/2015 | 12:07 | מאת: דר' אלונה אהרונוביץ , רוקחת קלינית

שלום רב, מטופלת בת 77 נפלה במדרגות והיה לה distal femur fracture , ולפני זה לא טופלה בהקשר לאוסטאופורוזיס ולא נבדקה צפיפות העצם. תפקוד כלייה תקין . האם היית ממליצה להתחיל טיפול בביספוספונט או לבצע צפיפות עצם קודם לכן ? תודה רבה

שלום דר' אהרונוביץ. כמה מחשבות : שבר בפמור דיסטלי לרוב מתרחש לאחר טראומה חזקה - על כן חשוב מאוד להבין מה היה מנגנון השבר. בנפילה ממדרגות אפשר "לעוף" די חזק. אילו היתה מטופלת ע"י ביספוספונטים, הייתי חושבת בראש ובראשונה על שבר אטיפי שבמקרים נדירים יכול להיות גם במטופלים ללא BP ברקע - בכל מקרה חשוב מאוד לראות את הצילום ולהתרשם. לאישה בגיל זה בכל מקרה מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם כך שאם זה לא מדי מורכב, כדאי. בברכה

מנהל פורום שברי צוואר הירך