טיפול באוויסטה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

10/12/2010 | 19:08 | מאת: סופי

שלום לך ד"ר אני בת 84 וסובלת מאוסטאופורוזיס עקב נטילת סטרואידים למחלת דלקת במעי הגס.קיבלתי ברציפות 10 שנים אלנדרונאט, מקסיבון ועכשיו אני מקבלת אוויסטה.עברתי שבר בצוואר הירך לפני 10 שנים והוחלף לי השתל לפני 4 שנים.משני הניתוחים השתקמתי היטב רציתי לדעת אם אוויסטה מתאים בגילי ואם לא אז מה ניתן לקבל

סופי שלום רב. כתמיד, יעוץ אינטרנטי אינו מהווה תחליף להתייעצות עם רופא המתמחה באוסטאופורוזיס, על אחד כמה וכמה במקרה שלך, עם טיפול בסטרואידים ושבר בעבר. לכן אני עונה באופן מאוד כללי. במחקרים הרבים שנערכו על אוויסטה, הגיל הממוצע של המשתתפות היה מעט מתחת ל 70 , כך שאין מידע רב לגבי התרופה בקבוצת הגיל שלך. את נושא היעילות יש לבחון על סמך שיפור בבדיקת צפיפות עצם והעדר שברים על טיפול. ישנן אופציות טיפוליות נוספות, אני מאיצה בך לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה

מנהל פורום שברי צוואר הירך