אוסטאופניה קשה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

30/11/2010 | 18:18 | מאת: בדוי

ד"ר שלום. מזה כשנה וחצי שאני מאובחן כחולה קרוהן (כיום אני בן 20.5). הטיפול הראשוני למחלת הקרוהן היה בודסון (9 מ"ג למשך כ 4.5 חודשים). מזה כחודשיים שנגמלתי מהבודסון וכעת אני מטופל באימורן. בבדיקת צפיצות עצם שעשיתי נמצא כי יש לי אוסטאופניה קשה בעמוד השידרה ובינונית בירך. שאלתי היא כזו: האם בשילוב של סידן וויטמין D ניתן לחזור למצב התקין של צפיפות העצם? חשוב לציין כי אני נמצא ברימיסיה די ארוכה מזה כ 3-4 חודשים, כלומר היציאות תקינות לחלוטין.

שלום רב. בגיל 20 העצם עדיין לא הגיעה לשיא הצפיפות - זה קורה לקראת גיל 30 . אצלך התהליך הואט הן בגלל המחלה עצמה והן בגלל הטיפול בסטרואידים, אומנם קצר. ללא ספק חיוני כעת לקבל סידן , ויטמין D ולא פחות חשוב להמנע מעישון ולעסוק בפעילות גופנית . מעקב בדיקת צפיפות עצם. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך