הקשר בין אוסטאופורוזיס לבין חריגה ב- GLOBULIN GAMA

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

21/11/2010 | 21:01 | מאת: דן

אני בן 58. בבדיקה אקראית של צפיפות עצם נתקבלה תוצאה של -2.8 בעמוד השדרה. הרופא ביקש לבצע בדיקות שונות כדי לבדוק סיבת התוצאה שלדעתו נראית חריגה לגילי הצעיר. בבדיקה: GLOBULIN GAMA 19.7 GLOBULIN ALPHA-2 7.0 אודה לך לקבלת הסבר על החריגות

דן שלום רב במצב כזה נהוג לבצע בדיקה נוספת להבדלה בין גלובולין גבוה כללי לבין גלובולין מסוג אחד גבוה - monoclonal or polyclonal במידה וישנה עליה מסוג monoclonal - קיימת אפשרות תאורטית של קשר בינה לבין האוסטאופורוזיס. רפואה שלמה

23/11/2010 | 23:04 | מאת: דן

תודה על התשובה המהירה בקשר שבין רמת גלובולין גבוה לבין אוסטיאופורוזיס. אבקש בהמשך לדעת מה מחפשים בבירור. האם זה יכול להצביע על ליפומה, מנלומה או משהו מהסוג הזה? כמובן אם תשובת הבדיקה היא חלילה חיובית. תודה מראש. דן

23/11/2010 | 23:04 | מאת: דן

תודה על התשובה המהירה בקשר שבין רמת גלובולין גבוה לבין אוסטיאופורוזיס. אבקש בהמשך לדעת מה מחפשים בבירור. האם זה יכול להצביע על ליפומה, מנלומה או משהו מהסוג הזה? כמובן אם תשובת הבדיקה היא חלילה חיובית. תודה מראש. דן

מנהל פורום שברי צוואר הירך