שבר אוסטיאופורוטי בירך

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

10/11/2010 | 18:01 | מאת: שבר אוסטיאופורוטי בירך

שלום ד"ר שקולניק, רציתי לדעת מה הסיכוי להחלים משבר אוסטיאופורוטי בירך אצל חולה מעל גיל 65 , הוא בריא בד"כ אך סובל משבר אוסטיאופורוטי בירך, כמו כן על איזה טיפולים ומעקב היית ממליצה תודה קרן

קרן שלום רב. ראשית, איחולי החלמה לאיש שאת מתעניינת לגביו. כמובן שקשה לתת תשובה בלא הכרות עם הפרטים הרפואיים המדוייקים. באופן כללי, הטיפול המומלץ לשבר בצוואר הירך בסמוך לשבר הינו ניתוחי. לאחר הניתוח תוכנית פיזיוטרפיה ושיקום. סיכויי ההחלמה מאוד תלויים בפוטנציאל השיקומי. באדם בריא, בכושר סביר, עם טיפול ניתוחי מוצלח ושיקומי נכון, סבירות גבוהה להחלמה. אם את קוראת את הסטטיסטיקה של תחלואה לאחר שבר בצוואר הירך, היא לא מאוד מעודדת, אך חשוב לזכור כי היא מכלילה גם אנשים הרבה יותר מבוגרים ובמצב גופני ירוד. החלק שחשוב לי ביותר להעביר לך הוא - מלבד ניתוח ושיקום, יש לפנות לבירור וטיפול באוסטאופורוזיס - אצל אנדוקרינולוג או רופא אחר שעוסק בתחום, על מנת לצמצם סיכון לשבר נוסף. בברכה

מנהל פורום שברי צוואר הירך