שבר בצוואר הירך אצל אשה מבוגרת.

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

02/03/2019 | 14:52 | מאת: גיל ח.

אמא שלי אשה בת 87 עם שבר בצוואר הירך, כרגע נמצאת באיכילוב. רוצים לנתח אותה עם הרדמה כללית. השאלה שלי היא, האם חייבים לנתח? כי זה מסוכן לאשה בגילה. אם חייבים, מה הטיפול לאחר מכן . תודה רבה.

שלום רב. ההחלטה על ניתוח בעקבות שבר בצוואר הירך, מול טיפול שמרני, תלויה בגיל המטופל, מצבו הכללי, מחלות הרקע, מצב תפקודי לפני השבר ופוטנציאל שיקומי. אם ההחלטה היא לנתח, כנראה שכל ההיבטים הללו נבחנו. לאחר הניתוח והשיקום, חשוב שתברר לגבי טיפול מונע שברים נוספים - טיפול לאוסטאופורוזיס. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך