הפסקה עם לקיחת פורטיאו

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

13/10/2017 | 21:35 | מאת: אבי

אדם מבוגר קיבל פורטיאו למספר חודשים לטיפול באוסטופורזיס קשה וזה עזר לו. כעת בשל בדיקות דם האנדריקונולוג אמר שיש להפסיק פורטיאו ולעבור לפורוליה. בדיוק בתקופה זאת המטופל אמור לעבור ניתוח ומפחד להתחיל באותו מועד גם עם הזריקה וזאת לאחר שקרא שיש חשש לתופעות לוואי כמו זיהומים בעור ולא רוצה להסתכן בתקופה רגישה זאת של ניתוח. כמה זמן נשארת ההשפעה של פורטאו בגוף לאחר סיום לקיחתה? האם ניתן לעשות הפסקה של חודש-חודשיים בין הסיום של פורטיאו וההתחלה של פורליה מבלי לאבד את ההשפעה של פורטיאו? או אולי בכ"ז להמשיך עוד חודש עם פורטאו בתקופת הניתוח וקצת לאחריה?

שלום רב. נשמע שהמקרה של המטופל מורכב ושרופא אנדוקרינולוג מעורב. את השאלות הנוגעות להחלטות טיפוליות עצמן, יש להפנות אליו או למישהו אחר שמכיר את כל הפרטים. באופן כללי - מספר חודשי טיפול בפורטיאו זו תקופה קצרה מאוד. השפעת הפורטיאו פגה די מהר ללא גיבוי בתרופה דוגמת פרוליה ובהחלט כדאי לא להשאיר ללא טיפול. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך