טיפול ביוד רדיואקטיבי למחלת הגרייבס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

03/08/2014 | 22:35 | מאת: בילבי

שלום וברכה, הינני סובלת מיתר פעילות של בלוטת התריס וכן ממחלת אדיסון מזה כשלוש וחצי שנים. אני אלרגית למרקפטיזול ופניתי לטיפול אלטרנטיבי. הצלחתי לאזן את T3 ו T4 במשך שנה אך ה TSH מעולם לא עלה מעל 0.03 רופא אנדוקרינולוג אצלו אני מטפלת ממליץ על טיפול ביוד רדיואקטיבי. לאחר בדיקה, נקבע לי מינון של 5 מיליקירי. כיום אני עדיין ביתר פעילות אך לא סובלת מתסמיני המחלה ומרגישה טוב. הדופק רגיל ואני מצליחה לתפקד כבשיגרה. נכון ל 10 ביולי 2014: T4 הינו 26.7 T3 הינו 8.02 TSH קטן מ 0.03 PTH Intact הינו 72 במרץ בדקנו את הנוגדנים, TSI נמצא ברמה של 208 (הנורמה 140 מקסימום) אני מטופלת אצל הומאופטית ומרגישה טוב כאמור. 1. האם עלי בכל זאת לקבל טיפול ביוד רדיואקטיבי? 2. האם הנוגדנים אצלי ברמה גבוהה? 3. האם המינון של 5 מיליקירי עשוי להפוך את הקערה על פיה, קרי, להפוך לתת פעילות? 4. מה הסיכונים בהשארות כך ללא טיפול רדיואקטיבי? מה ההשלכות של TSH הנמוך? אשמח לתשובתך המפורטת. בתודה והערכה רבה. בברכת בשורות טובות. בילבי.

לך יתר פעילות של בלוטת התריס, כדי לקבל תשובות על שאלותיך עליך לפנות לאנדוקרינולוג לבדיקה, ואם יש לך ספק בקשר לאנדוקרינולוג הראשון לפנות להתייעצות שנייה הכוללת גם בדיקה גופנית פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית