אולטראסטנד צוואר ורקמות רכות ובלוטות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

04/04/2019 | 18:31 | מאת: אירית

Doctors - לוגו דף הבית ... פורום כירורגיה אנדוקרינית פורום כירורגיה אנדוקרינית כפי שקורה במרבית הארצות המערביות, וכפי שמשתלב עם המגמה של התמקצעות ומצוינות ברפואה בכלל ובכירורגיה בפרט, כך הדבר לגבי התחום של הכירורגיה האנדוקרינית. הכירורגיה האנדוקרינית עוסקת בטיפול הכירורגי במחלות המערכת להפרשה פנימית בעיקר מחלות בבלוטת התריס (תירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתירואיד), אדרנל, לבלב ועוד. הכירורגיה האנדוקרינית משלבת בתוכה בנוסף לכירורגים כלליים גם אנדוקרינולוגים, א.א.ג., אולטרה-סאונד ורפואה גרעינית. הוקם חוג לכירורגיה אנדוקרינית במסגרת איגוד הכירורגים בישראל שיעסוק במכלול המחלות בשטח זה, הטיפול בחולים, שיתופי פעולה, הוראה, ומחקר. הפורום לכירורגיה אנדוקרינית ינסה לתת מענה לחולים המתלבטים בשאלות בשטח זה. קרא עוד 441 הודעות 401 תשובות מומחה כניסת מנהלים מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית שאלה חדשה חיפוש בפורום חיפוש מתקדם ביופסיה לבלוטת התריס 31/03/2019 | 18:21 | מאת: אדרת פרופ' מיכאל קראוס - תמונה תשובת מומחה | מאת: פרופ' מיכאל קראוס 01.04.19 | 16:10 (0) תוצאות אולטראסאונד צווארי 26/03/2019 | 22:22 | מאת: נטלי פרופ' מיכאל קראוס - תמונה תשובת מומחה | מאת: פרופ' מיכאל קראוס 27.03.19 | 08:13 (0) תוצאות us צוואר,רקמות רכות ובלוטות 14/03/2019 | 17:38 | מאת: אירית במעקב אחרי קשיריות בבלוטת התריס תשובת האולטראסנד: לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות או חשודות . אונות בלוטת התריס אינן מוגדלות מרקם האונות די אחיד באונה הימנית ,קרוב לאיסתמוס הודגמה קשרית מוצקה אינה מוגדרת היטב, עם גבישים והסתיידויות עדינות. אורכה כ 7.5 ממ ועובי כ 4 ממ. מראה על שמעי חשוד,אך עקב גודל קטן של הממצא לא היה ניתן לבצע דיקור. באונה השמאלית הודגמה קישרית מוצקה דלת הדים בגודל כ 22*11 ממ בסריקת צדדי הצוואר לא הודגמו קישריות לימפה מוגדלות או חשודות יש לציין שלפני שנה בדיוק ביצעתי fna בקשרית היפואקואית משמאל שהיתה עם הסתיידויות 1.2×2.1 סמ ללא לימפאנופתיה התשובה לניקור -benign colloid nodule Bethesda 2 Tsh-1.16 קשרית מימין היפואקואית עם הסתיידות בגודל 8×7×4 ממ-שמימנה לא בוצע ניקור אשמח לדעת מה אומרות התשובות החדשות והאם יש הרעה משנה שעברה?

לפי התשובה החדשה אין ממש הרעה בכל זאת לפי המראה ב-US צריך לנסות דיקור של הקשרית מימין וגם משמאל ומעקב חוזר אחרי 3 חודשים פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית