קישריות בשתי הצדדים ב Us

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

15/10/2018 | 16:20 | מאת: מיה

שלום ד"ר אני כותבת לך בקשר לדודתי בת 54 עשתה Us צווארי לבלוטת התריס לאור הממצאים הופנתה ל Fna לדגימה . אצטט מה שנרשם : ב Ct נמצאו ממצאים בתריס בעקבותיהם בוצע Us ובו ימין-קשריות עד 19 מ"מ ובשמאל עד 17 מ"מ. Tsh 0.7 אבחנה : nodule thyroid without thyrotoxicosis. גרגור רך ועדין מאונה בימנית ללא פנדופתיה צווארית דר אני שואלת אותך בכנות , האם לאור הקשריות שלפי הבנתי הינן נחשבות גדולות הסיכוי לממאירות סביר ??

הסיכוי לממאירות קטן מאד דרוש מעקה ע"י בדיקת אולטרסאונד חוזרת כדי לברר אם היה שינוי ניכר בנודולה מסוימת וממנה אפשר לקחת ניקור במחט (FNA) פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית