מיפוי פאראתירואיד SPECT/CT

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

16/10/2017 | 22:12 | מאת: ג

ערב טוב אני בת 45+ כרקע רפואי יש לי מחסור בפריטין נמוך ואני עכשיו מקבלת סדרת עירויי ברזל למלאות את מאגרי הברזל הריקים. במיפוי פראתירואיד בשלב מוקדם: מודגמת קליטה מוקדית בממצא כ- 1.4 * 2.0 ס"מ אחורית ומתחת לקוטב התחתון של האונה הימינית של התירואיד. בשלב המאוחר מודגמת אותה קליטה בממצא מתחת לאונה הימינית של הפאראתירואיד. פחתה מעט בעוצמתה. בסיכום כתוב הממצא לאדנומה של הפאראתירואיד מתחת לקוטב התחתון של התירואיד, יתכן תחנת F לפי סיווג PERRIER. האם בתוצאות אלו אפשר להמשיך מעקב ולראות אם האדנומה לא גדלה. ולא לעשות כעת ניתוח להסרת האדנומה.

אדנומה של בלוטת התריס דורשת ניתוח ולא מעקב אפשר לפנות בנושא זה לטלפון 050-2155770 פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית