זיפרסיה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

16/05/2011 | 15:10 | מאת: רובי

שלום רב ! אישתי בשבוע 20 [היריון שני] יש לנו יל מקסים בן 7 חושים, חיים טוב והכל בסדר. מזה חוזש שאישתי סובלת מהתקפי בכי ללא סיבה [טוענת שלא יוזעת למה] בוכה המיון מרגישה צורך לצעוק לצרוח [לא צועקת ולא צורחת]אבל מרגישה צורך מה שכן בוכה ולא יוזעת למה. הלכנו לפסיכאטר בעקבות המלצת הרופא שלנו והפסיכיאטר קבע שהיא בזיפרסיה ואמר 'או שתתחיל לקחת כזורים או שלא תטפל וקחו בחשבון שהמצב רק יחמיר עז כזי כך שלא תוכלי לטפל בשני ילזייך והזיפרסיה רק תחמיר.." הוא רשס לה vipex\וייפאקס במינון של 3 כל יום [1 עוז יומיים 2 יומיים ו3 קבוע] 1 אני חושש מאוז מתרופות בהיריון גם לאישה אבל בעיקר לעובר מאוז חושש לשלום העובר 2 בעברי הרחוק עברתי כל סוג של התמכרות [סמים שתייה וכזורים ברמות מטורפות] ווגם אחיינית של אישתי אוטיסטית והכל ביחז רק מגביר בי את החששות ! איני יוזע איך לפעול !?!? אבקש את עזרתך בתוזה מראש רובי

שלום רב, דיפרסיה משמעותה דיכאון. ניתן לטפל בדיכאון על ידי תרופות או על ידי טיפול קוגניטיבי התנהגותי או טיפול בין אישי, שניהם טיפולים פסיכולוגים קצרי מועד שנחשבים יעילים כמו תרופות בטיפול בדיכאון קל-בינוני. אם אינכם רוצים ליטול תרופות, ניתן לפנות לפסיכולוג שמתמחה בטיפול בדיכאון. נשים רבות נוטלות תרופות במהלך ההריון ולרוב ההחלטה צריכה להיות מבוססת על שיקול של סיכון מול תועלת. מה הסיכון לעובר ולאשה מהדיכאון לעומת הסיכון מנטילת התרופות ומה התועלת של נטילת התרופות. אם אשתך לא מתפקדת או יש לה מחשבות אובדניות אין ספק שכדאי לקחת תרופות. במקרים אחרים אפשר להתייעץ עם הפסכיאטר או הפסיכולוג ולהחליט יחד אם מספיק טיפול פסיכולוגי או שצריך גם תרופות. אתה יכול להתקשר לאחד המרכזים הטרטולוגים ולבדוק האם ויפאקס היא תרופה בטוחה ליטול בהריון. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה