חששות מפגיעה בעובר עקב מצבי רוח

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

03/05/2011 | 10:02 | מאת: מישהי

שלום, אני בשבוע 11 בהריון, ובשבועיים האחרונים אני דואגת מהרבה דברים שפעם לא היו מטרידים אותי. למשל אם אני אוכלת במקרה בשר שלא בושל היטב אני מתחילה להלחץ שמה אני עלולה לגרום נזק לעובר, וכך גם מהרבה דברים דומים כאלה (דואגת וחשה אשמה שמה מעשים שלי יפגעו בעובר). הדאגות האלה מופיעות מדי פעם (לא כל יום ולא כל הזמן) אחרי שקורים מקרים כאלה שגורמים לי לדאוג, אבל אני מקיימת מהלך חיים תקין כאשר אני בעבודה או עם חברים. אתמול מצאתי את עצמי ממש דואגת ממשהו שקרה עד כדי כך שהכנסתי את עצמי ללחץ (במודע) והתחלתי להתנשף - לאחר כדקה הרגעתי את עצמי (פעם ראשונה שזה קורה לי). האם מה שאני מתארת זה נורמלי בהריון או שזה מוגזם ודורש טיפול? האם זה יכול לגרום נזק לעובר? (הבנתי שלחץ יכול לגרום להפרעות בהתפתחות תקינה במוח העובר, אך האם מדובר על לחץ ממושך או משהו ברמות של מה שאני מתארת). אודה מאוד על ההכוונה. תודה רבה!

שלום רב, תופעות החרדה שאת מתארת אינן נורמליות בהריון, אולם ישנן נשים רבות שמפתחות התקפי חרדה או הפרעות חרדה אחרות בתקופת ההריון. במידה והתופעות ממשיכות עוד שבוע-שבועיים או מחמירות כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, זהו טיפול פסיכולוגי הממוקד בחרדה ויכול לעזור לך בתוך מספר פגישות. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה