חרדות אחרי הפלה ובהריון חדש

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

01/03/2011 | 13:16 | מאת: שני

שלום רב. לפני 4 חודשים עברתי לידה בשבוע 23 עקב תסמונת דאון. היום אני בהריון שבוע 8 ונמצאת בחרדות קשות לעניין העובר ומה הולך להיות. כל 5 דקות בממוצע משנה דעתי אם לעשות סיסי שליה או מי שפיר. אם סיסי שליה והכל בריא והעובר יפול....אם מי שפיר ושוב יש תסמונת דאון ושוב לעבור טראומת לידה קשה. הדבר משפיע על הבן הגדול שלי בנוסף לכך שאני כל היום מקיאה וחלשה (אולי יש מומנטום נפשי בהקאות בנוסף לתסמינים הרגילים). אני בקושי מתפקדת ועסוקה כל היום בלחשוב מה יהיה. מה טוב. מה לא. מה לעשות????? לציין כי יש לי תמיכה מלאה מבעלי וכל שיגעון חדש הוא נותן לי יד חופשית ולא מקשה כלל.

שני שלום, ההתלבטות שאת נמצאת בה גדולה וכנראה שאין תשובה אחת נכונה. הקושי הנפשי שאת חשה צפוי בתקופה כזו וייתכן מאוד שיחלוף לאחר שתקחי החלטה. במידה וקושי זה ימשך כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי קצר. לעיתים כאשר מאבדים הריון קשה מאוד להתאבל כמו שצריך ומצב זה יכול להשפיע על היכולת להתחבר להריון ולאחר מכן לתינוק ולעורר סמפטומים של דיכאון ו/או חרדה. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה