מצב רוח ירוד וחשש מדיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

27/02/2011 | 17:02 | מאת: תמר

שלום, אני בשבוע ה-25 וחשה כבר מספר ימים הדרדרות הדרגתית במצב הרוח שלי המלווים בהרגשת בחילה, כאב ראש, חוסר תאבון וחוסר חשק לעשות דברים. בעבר חוויתי מצב של דיכאון ואני מאד חוששת לחזור לשם. מה ניתן לעשות? האם זה מצב טבעי שיעבור מעצמו ושנשים רבות חוו זאת בעבר? האם זה נובע בהכרח מההריון? אשמח לעצתך

שלום רב, התופעות שאת מתארת יכולות להיות קשורות לשינויים הורמונליים של ההריון. אם התופעות לא חולפות מעצמן בתוך שבועיים כדאי שתפני לייעוץ מקצועי. במצב של דיכאון קל-בינוני במהלך ההריון מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי קצר מועד וממוקד בדיכאון. היעילות של טיפול כזה דומה ליעילות של טיפול תרופתי. במידה ומדובר בדיכאון כבד הכולל חוסר תפקוד מוחלט ו/או מחשבות אובדניות כדאי לפנות לפסכיאטר לקבלת טיפול תרופתי. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

01/03/2011 | 11:16 | מאת: דקלה

היי תמר , אני חצי שנה אחרי הלידה הראשונה שלי, גם אני סבלתי מתופעות של " דיכאון" לפני הלידה ( לקראת סוף ההריון ) ולאחריו , היה לי קשה להסתגל לשינוי הגדול, אני אישית פניתי לרפואה המשלימה וטופלתי בפרחי באך, לי זה עזר בצורה מדהימה! מאז הבטחתי לעצמי לעזור לאחרים שנמצאים באותו מצב, אם תרצי עוד מידע , תפני אלי למייל אני אפנה אותך למי שעזרה לי . [email protected]

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה