דיכאון רציני

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

04/02/2011 | 13:17 | מאת: נ

נראה לי שאני מבדיכאון.אין לי תאבון בכלל אני יכולה לא לאכול איזה יומיים ככה. בהריונות הקודמים הרגשתי טוב והיה לי תאבון... מה קורה לי עכשיו?יש לי בחילות איומות כאילו בא לי להקיא ואני פוחדת להכניס אוכל לפה שאני לא יקיא.האם מרוב מחשבות ודאגות אין לי תאבון או זה משהו רפואי שצריך לבדוק?

שלום רב, בחילות קשות בהריון יכולות לגרום לחוסר תאבון. כל הריון שונה ולכן גם אם בעבר לא היו בחילות, לא ניתן להבטיח שכך יהיה בכל הריון. סמפטומים שמאפיינים דיכאון הם: מצב רוח ירוד (עצב ודיכאון), חוסר תקווה, חוסר עניין ו/או חוסר הנאה (בדברים שבעבר היו מענינים ומהנים). אם את חשה סמפטומים אלו מעל שבועיים רצוף - כדאי לפנות לייעוץ מקצועי. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה