חרדה אחרי לידה?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

16/01/2011 | 00:32 | מאת: שרית

שלום ד"ר שרון, הייתי שמחה לקבל את עזרתך. אני 4 חודשים אחרי לידה. מאז הלידה יש לי מדי פעם התקפות של חרדה כאילו אני הולכת למות. בעקרון, הלידה התחילה כלידה רגילה אבל כשהגעתי לבית חולים חששו שהעובר במצוקה ולבסוף החליטו על ניתוח חירום. ברוך השם, התינוק שלי בריא והוא מתפתח טוב מאוד. הבעיה היא אני... אני נכנסת למין פחד כזה שהולך לקרות לי משהו ולא יהיה מי שיטפל בילדים חלילה. לפעמים אני מכינה משהו מראש, כמו ארוחת צהריים למחר, ואז אני חושבת שטוב שהכנתי את זה כי אני לא יהיה פה. לפעמים אני גם מפחדת לישון, כי אולי אני לא אקום... לאחר הלידה ממש זה היה מאוד קשה לא להרדם כי הייתי עייפה אבל אז הייתי מבקשת מבעלי שיתקשר להעיר אותי ורק אחרי זה הייתי מצליחה להרדם. קצת קשה לי להסביר את מה שאני מרגישה כשאני נכנסת לפחדים האלה אבל זה בגדול. בשביל להרגע אני פשוט מדברת לעצמי שהכל בסדר ושהילדים בסדר וכו'. עוד משהו, חשוב לי להבהיר שהתאבון שלי בסדר, לא חשבתי לרגע לפגוע בתינוק חלילה ולא היו לי מחשבות אובדניות. כך שזה לא נראה לי כמו דיכאון אחרי לידה. אני מאוד אשמח לקבל את עזרתך. שרית.

שרית שלום, את לא לבד. כ-10% מהנשים לאחר לידה סובלות מחרדות ללא דיכאון. נשמע שאת סובלת מחרדה בריאותית, אינני יודעת אם החרדה שאת הולכת למות מלווה בהתקפי פאניקה - דופק גבוה, קוצר נשימה או נשימה מהירה, הזעה וכו', לעיתים גם תחושת סחרחורת או בחילה. בכל מקרה ניתן לטפל בחרדות שאת מתארת בתוך פגישות ספורות בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי התנהגותי CBT. בהצלחה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה