מה עושים?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

03/01/2011 | 20:41 | מאת: יהלי

אני בהריון בשבוע 25. לפני כשלושה חודשים התחלתי לעבוד בעבודה חדשה. למרות שאני מודה למקום שקיבל אותי אפילו בידעה שאני בהיריון, קשה לי מאוד במקום העבודה. אני ממש סובלת שם. העבודה מאוד מלחיצה, רוויה במתחים ובצעקות מצד המעסיקים. מאז שהתחלתי לעבוד אני מרגישה ממש רע ובטוחה שמפתחת דיכאון. אני טיפוס דיכאוני מטבעי אך מעולם לא אובחנתי וקיבלתי טיפול. אף במשפחתי יש רקע נרחב של דיכאון. מה עליי לעשות? אני בוכה ועצובה כל הזמן וממש איבדתי את שמחת החיים, לא סוגלת לשמוח ולהנות מכלום. סובלת מקשיי שינה המתבטאים בהתעוררות מוקדת לפנות בוקר ובאמצע הלילה (למרות שאולי ניתן לשייך זאת פשוט להיריון) אך לא מסוגלת לעזוב את העבודה. אני בדילמה רצינית מכיוון שחבל לי לאבד את כל הזכויות- חופשת לידה ודמי אבטלה כאשר אתפטר מהמקום. האם דיכאון עקב מקום עבודה הינו עילה סבירה לבקש שמירת היריון? אני מניחה שלא אך כבר ממש אובדת עיצות. אשמח לעזרה

שלום רב, ההתמודדות עם מקום עבודה מלחיץ ולא נעים עלולה אכן לעורר דיכאון, בעיקר בתקופה הרגישה של ההריון ויחד עם התחושה כי אין לך ברירה ועלייך להשאר במקום זה. את צריכה להחליט אם את יכולה לנסות ולפתור את הבעיות בעבודה, לפנות לממונים עלייך ולדבר איתם על הקשיים, אולי לנסות להתחבר עם עובדים אחרים שסובלים כמוך ולחלוק איתם את הקשיים. האפשרות השנייה היא כמובן להתפטר ועלייך לחשוב עם זה מתאים לך. בנוגע לשמירת הריון, קשה לי להאמין אבל את יכולה לבדוק עם הגניקולוג שלך, סה"כ זה תלוי רק בו, אולי תוכלי לשכנע אותו. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה