פחד מדיכאון אחרי לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

14/07/2015 | 13:11 | מאת: עירית

שלום רב אני רווקה בת 37 נוטלת כדורים אנאפראניל וליתיום,יותר חרדתית עם עבר של דיכאון אחד,אני מתכננת להביא ילד מבנק הזרע ורציתי לדעת אם אני מוגנת מדיכאון בשל היותי לוקחת תרופות?ואם לא מה סיכויי ומה עליי לעשות? תודה עירית

שלום רב, אינני רופאה כך שלא אוכל לענות לך על כך. אני ממליצה לבדוק עם מכון טרטולוגי, אפשר להתייעץ איתם בטלפון לגבי נטילת תרופות בהריון. ישנן תרופות שלא כדאי לקחת בהריון. תוכלי לפנות גם לבריאות הנפש לאשה באיכלוב שם את יכולה לקבל ייעוץ פסכיאטרי דרך הקופה. הפסכיאטרים שם מומחים בהתאמת תרופות להריון. מומלץ להיות במעקב פסכיאטרי במהלך כל ההריון בכדי לתפוס בזמן שינויים במצב הרוח שדורשים שינוי תרופתי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה