דיכאון בהריון שמתגבר

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

14/03/2015 | 22:28 | מאת: דנה

אני בת 35 הריון שלישי רצוי ותקין . ההריון הזה היה קשה יותר פיסית אבל העיקר נפשית, מרגע שנודע לי לא הצלחתי לשמוח . אני מתעבת את מה שקורה לי לגוף, מרגישה חזרת אנרגיות וכוחות , תפסתי מרחק מהחברות מהבעל וכל מה שבא לי זה רק להגיע לספה בערב. אני בוכה הרבה וכל התחביבים שהיו לי נעלמו. אני בשבוע 37 והעצב רק מחמיר ואיתו גם החרדות בהריונות הקודמים ילדתי הרבה אחרי הזמן, אני לא מסוגלת לחשוב לשאת את ההריון הזה אפילו עוד יום נוסף וחוששת שהדיכאון רק ילך ויתגבר . מרגישה לבד ושאני כבר מעיקה על הסביבה שלי. לציין שאני בטיפול פסיכולוגי שקלתי גם כדורים אבל החשש מנזק לעובר הכריע. אני מתפקדת כרגיל בעבודה ובבית אבל מבפנים גמורה

שלום רב, אני מאוד מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. חשוב מאוד שתדאגי מראש שתהיה לך עזרה רבה לאחר הלידה. אם את בדיכאון משפחתך צריכה לדעת שיהיה לך קשה לספק לתינוק את צרכיו הרגשיים אחרי הלידה. חשוב לדעתי בטיפול הפסיכולוגי להתייחס גם לכך. מבחינת התרופות, אינני פסכיאטרית אולם למיטב ידעתי ההשפעה על העובר בסוף ההריון היא מינימלית. לעומת זאת הנזק שעלול להגרם לתינוק שאמו מדוכאת גדול. הייתי מציעה לך לפנות בדחיפות לפסכיאטר/ית מומחה בתחום זה. אשמח להפנות אותך אם תפני אלי במייל. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

17/03/2015 | 20:53 | מאת: דנה

עם ההמלצה האם זה באופן פרטי? אפשר דרך קופח? ומה ההשלכות של כזה טיפול ?

שלום רב, את יכולה לפנות דרך קופת החולים או לפנות אל בריאות הנפש לאשה באיכילוב או מרפאת חווה בתל השומר. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה