חרדה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

10/09/2014 | 06:58 | מאת: בדי

שלום, אני שלושה חודשים אחרי הלידה. גרה בעוטף עזה. זאת לא הלידה הראשונה יש לנו ילד בן 3. לאחר חודשיים של לחימה, אזעקות והסתגרות בבית עם הילדים, חשתי ניתוק ובלבול. התבטא בחוסר התמצאות מבחינת זמנים, דיבור לא הגיוני וכו'. יש לי רגעים של בכי וחוסר התמצאות, פקפוק במה אמיתי ומה לא. האם יכול להיות שמדובר בדיכאון אחרי לידה? משהו אחר?

שלום רב, נשמע שעברת תקופה מפחידה ומלחיצה בתקופת הלחימה. ייתכן שהלחץ הזה בנוסף ללחץ הרגיל שחוות נשים לאחר הלידה גרם לתופעות שאת מתארת. חשוב מאוד לפנות לגורם מקצועי שיאבחן את המצב ויציע לך עזרה וטיפול. ניתן לטפל בקלות ובמהירות כאשר תופסים את זה בזמן, אולם אם לא תפני לטיפול והמצב ישאר כפי שהוא או ימשיך להחמיר, ההשפעות שלו עלייך ועל המשפחה עלולות להיות קשות. אני מציעה לך לפנות בדחיפות לרופא המשפחה או למרכז לבריאות הנפש באזור המגורים שלך. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה