אחרי חמישה ימים

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

17/02/2014 | 19:10 | מאת: צפצפת

אני חמישה ימים לאחר לידה שלישית קשה מאד. אני בוכה המון פעמים ביום. ומתעצבנת בקלות. האם מדובר בתופעת בייבי בלוז? או שזה התחלה של דיכאון לאחר לידה? האם יש משהו טבעי לקחת? לעזור? אודה לתשובתך,

שלום רב, כנראה שמדובר בבייבי בלוז, בכל מקרה לא מאבחנים דיכאון בשלב זה. בשבועיים הראשונים שלאחר הלידה תתני לעצמך זמן להתאושש, אל תלחצי מהבכי והעצבנות, עברת תהליך קשה ובנוסף ישנם שינויים הורמונליים שמשפיעים על מצבך הרגשי. תבקשי עזרה מבני משפחה ותנסי לישון כמה שאת יכולה. אם יש לך חברה טובה או אחות/אם איתן את יכולה לחלוק את חוויות הלידה הקשה, עשי זאת. ספרי את הסיפור של הלידה מספר פעמים ולאט לאט תשימי לב שאת מתחילה להתרגל לסיפור הזה והתגובה שלך אליו פחות רגשית. בשלב זה לא צריך לעשות כלום. אם התחושות לא חולפות תפני לייעוץ פסיכיאטרי או פסיכולוגי שבועיים - שלושה אחרי הלידה. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל מומחית לטיפול בנשים בהריון ואחרי לידה

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה