דיכאון וחרדה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

06/03/2013 | 13:21 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 27 ילדתי לפני 5 חודשים את בתי השניה, הראשונה בת שנתיים וקצת. יש לי בעיה שאין לי מושג כבר למי לפנות.. אני פשוט חרדה ברמות מטורפות לילדות שלי ויותר לילדה הגדולה. אני כל הזמן חושבת שהיא חולה במחלות קשות, כל דבר קטן שקורה לה אני חושבת על הכי גרוע, אני חולמת בלילה על זה. אפילו אני חולמת בלילה על זה שהיא מתה ואני בהלוויה שלה... אני לא יודעת ממה נובע הדבר אבל זה מתסכל אותי ומפחיד אותי. תמיד הייתי חרדה אליה אבל עכשיו לאחר שילדתי את הקטנה החרדה גדלה יותר... אני אובדת עצות , חברות ומשפחה אמרו לי להתחיל לעעבוד על עצמי ולנסות לחשוב על דברים אחרים- אבל זה לא הולך... מה עליי לעשות??

שיר שלום, נראה שעוברת עלייך תקופה לא קלה ותוכן החרדות שאת חווה ממש מפחיד אותך. חשוב לזכור שאלו רק מחשבות ואין להם שום כוח במציאות. העצה של חברותייך טובה אבל מאוד קשה ליישום. את יכולה לנסות בכל זאת להסיט את המחשבות שלך לכיוון אחר ברגע שמחשבות אלו מתעוררות - להתחיל לעשות פעילות שדורשת את מלוא תשומת לבך, להתחיל לחשוב על משהו אחר - ממש למשוך עצמך בכוח מהמחשבות הקשות. זה לא קל לבצע אבל אם תצליחי תוכלי להפחית משמעותית את כמות החרדות. בנוסף תציבי לעצמך זמן פעמיים ביום לחשוב רק עליהן. בזמן זה עלייך להעלות את מחשבות החרדה שוב ושוב במשך 30 דקות (חשוב לא להפסיק קודם אפילו אם נמאס לך). העצות הללו יכולות לעזור אולם הן קשות ליישום ללא מסגרת טיפולית תומכת. המצב שאת מתארת ניתן לטיפול על ידי שיטה שנקראת טיפול קוגניטיבי התנהגותי. את יכולה לפנות אלי במייל לעזרה במציאת מומחה באזור מגורייך. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה