קלונקס/ ציפלאקס בהריון מה עדיף?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

21/10/2012 | 20:17 | מאת: סיגל

שלום, אני בת 40 אמא ל3 ילדים שנולדו בלידה רגילה כרגע אני בהריון חמישי (עברתי גרידה לפני שנה מסיבה שהעובר לא התפתח) אני נימצאת בשבוע 24. בשבוע 19 להריוני קיבלתי התקף חרדה רציני שאישפזו אותי מחשש לבעיה בלב לאחר בירור עם פסיכיאטר הוגדרתי כחרדתית וקיבלתי חצי כדור 0.25 של קלונקס . בהתחלה זה מאוד עזר לי ובשבועיים האחרונים אני נאלצת להילחם עם עצמי בלילה שלפעמים אני לא מצליחה להישתלט ולוקחת עוד חצי כדור. לאחר ביקור אצל פסיכיאטר של הקופה היום הוא המליץ לי על הציפלאקס 10 מג ביום שאלתי היא מה עדיף לקחת איזה כדור? ואיזה כדור תהיה לו הכי פחות השפעה על העובר? אני מאוד פוחדת לגבי ההריוןולגביי העובר קשה לי לחשוב על זה שאני עלולה. לפגוע בו בבקשה עיזרו לי !!!!!!

שלום רב, את יכולה לפנות למכון טרטולוגיה, נמצא ברוב בתי החולים וניתן לקבל תשובה טלפונית, תחפשי מספרי טלפון באינטרנט. הם יוכלו לתת לך מידע לגבי תרופות בטוחות בהריון. בנוסף מומלץ מאוד לגשת לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. טיפול כזה יכול לעזור לך להשתלט על התקפי החרדה בתוך מספר שבועות כך שלא תזדקקי לתרופות. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה