קשה לי

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

28/07/2012 | 14:59 | מאת: אניטה

פעם ראשונה כותבת בפורום הזה, אולי זה סוג של השלמה. קצת רקע: לפני כשנתיים ילדתי את בתי השנייה וחוויתי דכאון חריף אחרי הלידה שבא עם הפרעת חרדה. טופלתי תרופתית בסרטליין ומאוחר יותר גם בסיביטי (עדיין מטופלת). הפסקתי את הטיפול התרופתי כעבור חצי שנה וחזרתי לעצמי - שמחה, מאושרת ומתפקדת. לפני כחודשיים נכנסתי להריון לא מתוכנן (למרות שנזהרנו) ועברתי הפלה מחשש שהכל יחזור בייעוץ פסיכיאטרי. אחרי ההפלה חזרו החרדות ופניתי לפסיכיאטרית מקסימה שהמליצה לי טיפול בציפרלקס 10 מ"ג. בשבוע הראשון לא היה קל, אבל זה הלך והשתפר. היום אני כשלוש שבועות מתחילת הטיפול ועברתי אתמול גל של התקפים בגלל מספר טריגרים (הילדה הקטנה חלתה, היינו צריכים לנסוע לארוחת ערב עצל חברים שגרים כשעתיים נסיעה ממקום מגורנו וכשביקשתי מבעלי שנוותר על הרעיון הוא עשה פרצוף וכעס עליי והרגשתי שאני לא עומדת בזה שלבסוף לקחתי קלונקס). הפסיכיאטרית בחופשה עד יום שני. השאלות שלי הן כאלה: 1. האם הגיוני שציפרלקס עדיין לא משפיע במיטבו אחרי שלוש שבועות? 2. הגיוני שכל החרדות שלי קשורות בשינויים הורמונליים - לידה, הפלה מחזור? חשוב לי לא להיות לבד במצב שבו אני נמצאת, אשמח לתגובות תודה והמשך יום מקסים לכולנו

שלום רב, אינני פסכיאטרית אבל למיטב ידעתי לוקח לרוב כשלושה שבועות עד שהתרופה מתחילה להשפיע אולם לעיתים המינון לא מתאים, לכן כדאי להתייעץ עם הפסכיאטרית בפגישה הבאה. בשלושה שבועות שלאחר ההפלה יכולים להיות עדיין שינויים הורמונליים וישנם כמובן גם ההשפעות הרגשיות, אלה יחד עם העימות עם בעלך יכולים לגרור נפילה כפי שאת מתארת. כדאי אולי בטיפול הפסיכולוגי לדבר גם על היחסים עם בעלך וכיצד הם משפיעים על מצב הרוח. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל פסיכולוגית קלינית מומחית

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה