ייעוץ - פסיכוזה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

01/07/2012 | 15:17 | מאת: חי

שלום, אשתי לקתה בפסיכוזה לאחר לידה ואושפזה לפני 5 ימים. יש לנו 2 ילדים הגדול בן 2.5 והקטנה בת חודש. בגלל המצב עברנו לגור אצל הורי אשתי אך הבן שלי רוצה לחזור הביתה, הוא משוכנע שאמא שלו בבית, והוא רוצה לראות אותה. אשתי במחלקה פסיכיאטרית סגורה, אין אפשרות לביקורים לילדים, היא גם לא כרגע במצב המאפשר ביקור שכזה. מה להגיד לילד ? איך להסביר לו, הוא שואל איפה אמא, מה לענות לו ?

שלום רב, אני מצטערת לשמוע ומקווה שמצבה ישתפר בקרוב. כדאי לספר לילד שאמא חולה ונמצאת בבית חולים ושבעוד כמה ימים היא תחזור הביתה לשחק איתו, להכין לו אוכל, לקלח אותו וכו'. אפשר לקחת אותו לבקר בבית ואפילו לבלות ולשחק שם במהלך היום. להראות לו תמונות של אמא ולספר לו כמה אמא אוהבת אותו ומתגעגעת אליו, אפשר גם לקנות לו מתנה ממנה. כשמצבה ישתפר אפשר לתת לו לדבר איתה בטלפון ולהגיד לו בעצמה שהיא אוהבת ומתגעגעת. ההשלמות שהוא עושה בראשו כאשר לא מספרים לו לאן אמא נעלמה יכולות להיות גרועות בהרבה מהמציאות. ילדים נוטים להאשים את עצמם והוא יכול לחשוב שהוא היה לא בסדר ועל כן היא הלכה. אפשר לתת לשחק איתו בדמויות של אמא/אבא/ילדים/רופא וכו' ולראות מה יעשה איתם, זה יכול לעיתים לרמז על הפרשנות שלו לכל המצב ולהוות נקודת פתיחה לשיחה. כדאי להיות פתוחים בנושא ולתת לו תחושה שהוא יכול לדבר על אמא. אין טעם לנסות להסביר לו על מחלות נפש, "בית חולים" ו"מחלה" הם מושגים יותר מוכרים ומובנים. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה