חרדות בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

29/04/2012 | 09:28 | מאת: חרדה

אני בהריון ויש לי היסטוריה של דיכאון אחרי לידה עם לידת הבן השני. בסקירת מערכות התגלה ממצא שיכול לרמז על תסמונת .בסופו של דבר הילד נולד בריא וחצי שנה לא האמנתי לכך ומצאתי בו המון בעיות ונכנסתי לדיכאון אחרי לידה מאוד קשה שעבר רק לאחר שנה. לפני כמה חודשים נקלטתי בלי תכנון שוב להריון( בעקבות החוויה הנוראית אפילו לא הייתי בטוחה שאני רוצה עוד ילד ) ההריון התחיל דווקא טוב אבל עכשיו קיבלתי תוצאות של חלבון עוברי שלא יצאו כל כך טובות אבל בגלל שהרופא שלי המליץ לי לא לעשות בדיקת מי שפיר לא עשיתי. עכשיו אני בחרדות נוראיות אפילו עוד יותר אני מתחרטת מאוד על ההחלטה לא לעשות את הבדיקה אבל עכשיו כבר מאוחר מידי לעשות. מאז אני לא יושנת ויש לי כל היום סיוטים כשאני מדמיינת את התינוקת שלי יוצאת ביום הלידה. אני לא מתפקדת, לא יושנת וכל הזמן חושבת מה יהיה אם זה באמת יקרה אם התמודדתי בצורה כל כך קשה עם ילד שאף אחד לא אמר לי שמשהו לא בסדר אצלו אלא זה רק היה בדמיון שלי מה יקרה אם זה יהיה ממשי . האם יש אלטרנטיבות לגידול הילד? האם מישהו יסכים לאמץ ילד שהוא לא בסדר ?אין סיכוי ! מי יעזור לי ? מי יתמוך בי ? אני פוחדת שאני יתמוטט ולא יהיה מי שיטפל בילדים הבריאים שלי . אני כל כך פוחדת.. איך מעבירים ככה עוד 4 חודשים?

שלום רב, אני משערת שאם הרופא אמר שלא צריך מי שפיר כנראה שהתוצאות לא היו כל כך גרועות. את יכולה לפנות לחוות דעת נוספת ואולי אף לגשת לסקירת מערכות נוספת אצל אחד המומחים (בסקירה ניתן לגלות חלק גדול מהמומים). אם זה לא ירגיע אותך, כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי. בנתיים את יכולה להחליט שאת מנתבת את כל הדאגות לשעה מסוימת ביום ובשעה זאת לחשוב רק עליהן. במהלך היום כל פעם שצצה דאגה תגידי לעצמך שתחשבי עליה בשעה המיועדת. זה יעזור לך לתפקד טוב יותר ולהרדם יותר בקלות. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

17/05/2012 | 23:06 | מאת: אפרת

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה