דיכאון חייבת עזרא

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

17/01/2012 | 09:38 | מאת: אושרית

אני אם לילד מדהים בן 3, מאז הלידה היו לי כמה רגעי דכאון, אני אפילו לא יודעת אם לתאר זאת כדכאון. אלו רגעים בהם אני נתקפת במחשבות מאוד מוזרות על דברים רעים שאני מעוללת לילד שלי. אני תוהה ביני לבין עצמי אם זה משקף את הפחדים הכי גדולים שלי או שמא משקף אולי רצונות סמויים. למחשבות האלה אין קשר לימים שלי עם הבן האהוב שלי (אם זה היה יום קל/ קשה/ עצבני/שמח)אני גם לא רואה את עצמי אי פעם מעוללת לו משהו רע אבל אני לא מצליחה להבין מאיפה המחשבות האלו נובעות ומה עליי לעשות בנוגע אליהן? אשמח לכל טיפת מידע בנושא.

שלום רב, לפי התאור ייתכן שמדובר במחשבות אובססיביות, מדובר בהפרעה שמופיעה לעיתים לאחר הלידה והטיפול המומלץ הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. תוכלי לקרוא עוד בכתבה הבאה: http://www.drsharon.co.il/121457/%D7%93%D7%99%D7%9B%D7%90%D7%95%D7%9F%D7%97%D7%A8%D7%93%D7%94 בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה