שאלה בתגובה למאמר על השפעות על התינוק

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

21/11/2010 | 01:10 | מאת: ami

אני בדיכאון אחרי לידה די עמוק זה כבר שנתיים וחצי, המצב כרגע קצת יותר מאוזן ויציב, אך באמת במשך תקופה ארוכה הילד לא קיבל את היחס הראוי והיה רואה אותי בוכה ועצבנית המון. הוא מתפתח בסדר ב"ה מבחינת שפה ומוטוריקה וכו', הבעיה יותר התנהגותית שיש לו סף תסכול נמוך, כל דבר שלא בדיוק הבינו אותו הוא מיד עושה סקנדל נשכב על הרצפה ובוכה וקשה להרגיע אותו. בנוסף, קשה מוד לארגן אותו לאכילה סביב שולחן בצורה מסודרת, והוא מתעורר הרבה במשך הלילה. כשהתייעצתי אמרו לי שזה נורמלי לגיל שלו ושאם אטפל בעצמי ומהיום אהיה אמא הכי טובה זה לא ישאר לו טראומה, ע"פ המאמר זה נראה כן שיש במה לטפל, אני לא הייתי רוצה להזניח... מה ההמלצות שלך בנושא, אם אפשר יותר בפירוט, בבקשה. תודה

שלום רב, כפי שקראת במאמר, דיכאון אחרי לידה משפיע על התינוק. ניתן לטפל בקשיים שאת מתארת אצל ילדך. ילד בגיל 2.5 לרוב לא מתעורר הרבה בלילה, אלא אם יש איזו בעיה רגשית או פיזית. בגיל שנתיים וחצי ילדים אכן נותנים להתקפי זעם, אולם התגובה של ההורים יכולה לחזק נטייה זו או להחלישה. כדאי שתפני להדרכת הורים, שם תוכלי ללמוד כיצד להתמודד עם קשיים אלו בצורה טובה ביותר. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה