דיכאון מאוד מאוד קשה בהריון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

12/05/2020 | 17:18 | מאת: לילי

הייתי בהריון לפני מספר שנים והדיכאון היה כל כך קשה שהכדורים לא עזרו עד שאושפזתי במחלקה סגורה. עד כמה דבר זה משפיע על העובר שכל ההריון הייתי בדיכאון קשה. היום ברוך השם אני בסדר אבל מודאגת מוטרדת אם השפיע על העובר

הי לילי, אני מאוד מבינה את החששות שלך אבל אין באמת דרך לדעת כיצד הדיכאון שלך השפיע על העובר. ישנם נתונים סטטיסטים אבל בסופו של דבר קשה לדעת אם נטיה לדיכאון של הילד, לדוגמא, היא כתוצאה מהדיכאון שלך או גנטיקה. מההודעה נשמע שהלידה היתה לפני מספר שנים כך שאם את רואה שישנן בעיות כלשהן אצל הילד את יכולה לפנות לרופא המשפחה או לפסיכולוג לתמיכה. את לא באמת תוכלי לדעת אם הבעיות קשורות לדיכאון ועל כן הכי טוב לנסות לשחרר את המחשבה הזו ולא להתעכב על רגשות אשמה וביקורת עצמית. בברכה, שרון

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה