מנסה להבין אם חשמלי דיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

21/08/2019 | 11:33 | מאת: הלן

אני בבית עם עוד 2 ילדים של בעלי בני 4 וחמש עד 14:00 כל יום חופש גדול. ותינוק בן שלושה חודשים שאני מאוד אוהבת. בארבע ימים האחרונים אני שמה לב שאני קצת חרדה לכך שיש לי אולי עצבות מסוימת אין לי סבלנות לילדים האחרים, אני קצת מתנשפת הרבה ומחפשת רגעים שקטים עם עצמי. בעיקר בא לי לשנות שגרה. אני עסוקה בלבדוק אם עבר לי. מנסה להעסיק את הראש במחשבות חיוביות. מעשנת הרבה יותר סיגריות עושה פילאטיס פעמיים בשבוע. ומקווה שהחופש הזה יסתיים והלבד עם התינוק יתן לי יותר נחת. יש משהו שיעזור לי לעבור את התקופה הזאת בטוב?

הלן שלום, התקופה הזו קשה לרוב ההורים ובעיקר אם יש תינוק בבית. אין לך מה לדאוג בנוגע לתחושות שלך כי נשמע שהן מאוד טבעיות, החודשים הראשונים עם תינוק בבית הם מספיק מאתגרים ולהוסיף לכך שני ילדים מקשה עוד יותר על המצב. לכן העצות שלי יהיו מאוד טכניות. אני חושבת שאת צריכה לשאוף להוציא את הגדולים מהבית כמה שאפשר ולדאוג להם לפעילויות כדי שאת לא תצטרכי להעסיק אותם ותוכלי להקדיש זמן לתינוק ולעצמך. מה שיכול לעזור לך זה עזרה מקרובי משפחה או חברים שיקחו את הילדים הגדולים לכמה שעות פעילות בבוקר ואם זה לא אפשרי את יכולה אולי לחפש נער או נערה שיבואו לשחק עם הגדולים ולהוציא אותם קצת מהבית. זה פתרון לא יקר ואפילו שעתיים שהם יוציאו אנרגיות בחוץ בבוקר יעזרו לך להעביר את שאר שעות היום איתם בבית. בהצלחה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה