פוסט טראומה אחרי לידה.

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

05/12/2018 | 14:38 | מאת: שושנה

יולדת שהובחנה בפוסט טראומה אחרי לידה והשתחררה על דעת עצמה ולא לוקחת טיפול. מתנהגת חיצונית בסדר. לפני האישפוז ולאחריו מרוחקת מהבת שלה. איך ניתן לזהות מצב בו היא יכולה להיות מסוכנת לעצמה או לבת שלה.

שלום רב, לרב פוסט טראומה אחרי לידה לא מביאה עמה סכנה ליולדת או לתינוק אולם אם היא מלווה במצוקה גבוהה, בדיכאון אחרי לידה או בהפרעות אחרות המצב יכול להיות שונה. כיוון שאני לא יודעת מה מצבה ולא יכולה לאבחן מרחוק אני מציעה להתייעץ עם אחות טיפת חלב או רופא המשפחה או אם היא מסכימה להציע לה לפנות לייעוץ מקצועי אצל פסיכולוגית/פסכיאטרית שמתמחה בנושא. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה