אימונים בפגרת הכדורגל

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/06/2012 | 03:22 | מאת: אילי

אני בגיל 23 עוד מעט, מטר שמונים שוקל 73, מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע כבר מספר שנים, וכרגע משחק מעט כדורגל עם חברים כדי "לזוז" מעט. התיעצתי גם עם יעל פרניק בפורום שיקום ומניעת מחלות לב-אימון גופני על איך להתאמן בפגרה על מנת לבוא עם כושר טוב יותר לתחילת האימונים ולעונה עצמה. היא אמרה ששאלה את צור קטסל וזה התשובה שהוא שלח: כרגע עליך להתמקד בריצות קלות 3-4 פ"ש של עד 30 דק', להוסיף 2-3 פ"ש 6-8 ריצות מתגברות ל60 מטר ופעמיים בשבוע תרגילי כוח לפלג גוף עליון בחדר כושר ( לחיצת חזה, כתפיים, חתירה פולי וכו') או פשוט 3 סטים של עליות מתח, שכיבות סמיכה וכפיפות בטן. בנוסף הוא יכול להתחיל תרגילי טכניקה אישית עם הכדור. תרגילים פליאומטריים אינם משולבים בשלב זה של העונה מפני שהם דורשים כוח וכוח מתפרץ והגוף עדיין אינו מוכן להם. בעוד 4 שבועות כשיתחילו האימונים עם המאמן יתחיל שלב המקדים לעונה שבו אימוני הכושר עולים לרמה גבוהה וכוללים אימוני כוח, מהירות ואימונים פליאמטריים ברמה גבוהה. 1.האם אתה מסכים עם 6-8 ריצות מתגברות של 60 מטר? 2.מתי להתחיל לשלב אימון הפוגות של 250 מטר ספרינט ואז דקה/דקה וחצי התאוששות? 3.כרגע אני מבצע אימון שנקרא אימון פארטלק, כל מספר שניות ארוכות אני מגביר מהירות למספר שניות קצרות. אשמח לשמוע דעתך, כל הארה והערה תעזור לי תודה ממני אילי

אילי, בגדול אני מסכים עם דעתו של עמיתי צור קסטל. ההמלצה שלו היא אכן הכנה מקובלת לשחקן כדורגל לקראת העונה. אם אתה מורגל לאימוני הפוגות, תוכל להתחיל כבר מהשבוע השני, אבל הייתי מתחיל עם הפגות ארוכות יותר של 400-500 מטר. פארטלק הוא אימון נהדר בשלב זה. בהצלחה!

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ