תסמונת חלוק לבן והתרגשות

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/05/2012 | 17:48 | מאת: רוני

שלום, אני בן 32 בריא עוסק בספורט עממי (כדורסל וריצה של חצי שעה מספר פעמים בשבוע). בעקבות תלונות על לחצים בחזה - הופניתי לבדיקות מקיפות של הולטר, מבחן מאמץ ואקו - שכולם יצאו תקינות (כנראה הלחץ הוא מסטרס) יחד עם זאת,לחץ הדם שלי בבדיקות במרפאה נוטה לקפוץ לרמות של 140/80 ולעיתים גם בבדיקה ראשונה בבית כאשר אני חש כי אני מתרגש מהבדיקה. בבדיקה השנייה והשלישית לחץ הדם לרוב חוזר לרמה תקינה של כ 120/80 ואף פחות. בחיי היום יום שלי - אני מרגיש לעיתים לחוץ (בעת ויכוח וכיו"ב) ואני חושש כי לחץ הדם עולה לרמות גבוהות. המטרה שלי היא לצמצם את המנעד של עליית לחץ הדם בהתרגשות (תסמונת החלוק הלבן) והבנתי כי ריצה בדופק של כ 80% מעל חצי שעה ביום יכולה לעזור. אשמח לשמוע את דעתך לתופעה. תודה

הפתרון הוא ללמוד לשלוט בתפקוד של המערכת האוטונומית: לחץ דם, טמפ', דופק וכו'. הדרך היעילה לעשות כן היא בעזרת מכשור של ביופידבק. תוכל לקבל פרטים דרך www.o-2.co.il

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ