הספק ארובי גבוה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

28/04/2012 | 18:43 | מאת: שוורץ שרון

שלום חורש, שאלתי אלייך היא כזו: שני רצים מתמודדים בתחרות ריצה: האחד מתמודד בריצת 1,500 מ' והשני בריצת 10,000 מ' למי משניהם חשוב יותר הספק אירובי גבוה? נמק. אודה על תשובה דחופה... התלבטותי היא ההבחנה בין הספק אירובי מרבי לבין הספק אירובי גבוה???

ריצת 1500 מטר נחשבת ריצת הספק, היא משלבת את שימוש רב במאגרי גליקוגן כבדי ושרירי והיא מתבצעת בעצימות גבוהה מהסף האנאירובי- מכאן שבמהלך הריצה הגוף יצבור חומצת חלב עד שיגיע בסוף הריצה לרמות ההספק המירבית שהיא נמצאת בזמן שאנו מעבר ליכולת של ביקרבונט (בופר) לבצעה פיצוי מטבולי הולם לחומציות המצטברת ומכאן ההספק.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ