ספורט והיריון

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

28/10/2010 | 14:59 | מאת: אורי

אני מתאמנת כבר הרבה שנים בין 3 ל-4 פעמים בשבוע אירובי+משקולות בהיריון הראשון שלי הפסקתי לגמרי ללכת למכון כושר ורק הלכתי ברגל. עכשיו אני בהיריון שני בשבוע 19 ובינתיים בקושי עשיתי ספורט כי לא הרגשתי טוב. עכשיו אני מרגישה הרבה יותר טוב ורוצה לדעת האם אתה ממליץ רק על הליכות או שיש אימונים מסויימים שכן אפשרי לעשות\ אורי

אורי,בשעה טובה! תוכלי לחזור בהדרגה לפעילות גופנית, בהתאם להרגשתך ותוך התייעצות עם הרופא המטפל. כל עוד לא ידוע על גורמי סיכון או סיבוכי הריון מיוחדים, אמליץ להתמקד בהליכות, מתיחות לגב ואגן, ותרגילים ממוקדים לחיזוק רצפת האגן ושרירי יציבה (תוכלי לקבל מידע ותמונות על תרגילים מתאימים : www.o-2.co.il). יש להפסיק את הפעילות במידה ותחושי לחצים או כאבים באזור הבטן, הקפידי על שתייה בתוספת של פרי או חטיף אנרגיה לפני הפעילות כדי לשמור על מאזן הסוכר והנוזלים בגוף ונשמי עמוק כדי לאוורר טוב יותר את דרכי הנשימה התחתונות. בהצלחה

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ