הקשר בין טסטוסטרון לשיער וכח

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

24/10/2016 | 02:04 | מאת: עילאי

חשבתי על שאלה מעניינת,אם אני לא שעיר כלומר אין לי זקן צפוף ושיער על הגוף ולאדם שלידי יש המון שיער בחזה בגב וזיפים צפופים האם זה מחייב שיש לו טסטוסטרון גבוה ממני ? ואם התשובה היא כן מכאן נגזר שהוא גם יותר חזק ממני במצב נורמלי? כלומר כל עיראקי שאראה יהיה יותר חזק ממני עם יכולות מיניות גבוהות יותר? נשמע לי תמוה...

יש קשר בין רמת שיעור לבין, רמות של טוסטסטרון- הורמון המין הגברי. יחד עם זאת ישנה שונות גדולה באכלוסייה גם ברמת הרגישות של אברי המטרה, להורמון. כלומר, אדם א' עם 2X טוסטסטרון יכל להיות יותר שעיר מאדם ב' עם 1X של טוסטסטרון. מאידך הרגישות של השרירים לא תלויה ברגישות של תאי השיער ולכן יכל להיות אדם כחוש וחלוש ובו בעת שעיר מאוד. בנוסף יש פקטורי גידול נוספים שמשפעים על בניית שריר מעבר לטוסטסטרון. בדומה לאמור, גם ההשפעה על תפקוד וחשק מיני. כל זאת נכון לגבי אדם שהתפקוד ההורמונלי שלו הוא בטווך הורמה, אולם כאשר יהיה מחסור גדול משמעותי, מתחת לנורמה בתוסטסטרון, תהיה ירידה בכל התכונות הגבריות גם יחד. מצב השכיח לדוגמה אצל גברים מעל גיל 60.

27/10/2016 | 08:36 | מאת: עילאי

מי שיותר שעיר לא בהכרח יותר חזק? ושאלה שניה היא:מי שיותר שעיר לא בהכרח יותר חרמן?

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ