טונוס בשרירים בעת פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

11/09/2016 | 16:34 | מאת: לירון

דר שלום רבת כשעושים פעילות גופנית מהירה ורפטטיבית-שמתי לב כי נותר טונוס גבוה השרירים ,כלומר יש איזשהוא שחרור אבל לא שחרור טוטאלי של הכיווץ או הטונוס. מדוע זה? זה קשור אולי לזה שאם יהיה שחרור מלא זה יאט את הפעולה המהירה? תודה רבה

כשמדברים על טונוס שרירי, מתכוונים בדרך כלל לרמת מתח שרירי שמצויה במצב של מנוחה/הרפייה של השריר. המתח בשריר, נוצר בגלל שעדיין ישנו ירי בסיסי של מוטונוירונים (עצבים מוטרים) גם במנוחה. זה מונע מקריסה של המערכת היציבתית וגם זמן תגובה מהיר יותר.

13/09/2016 | 23:32 | מאת: לירון

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ