בעיות בכלי דם בנוכחות תסמונת המדורים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

31/07/2016 | 01:51 | מאת: יניב

שלום אני סובל כבר שנים מכאבים בשוקיים בזמן מאמץ אם מדובר בעליה, אז מיד מתחילים כאבים, ואם מדובר במישור, אז לוקח קצת זמן, אלא אם אני הולך מהר, הכאבים מתחילים מיד. הכאבים בעיקר בקדמת השוק, אם כי יש גם תחושה של לחץ/כבדות, ולפעמים כאב, גם בשרירים האחוריים של השוק. בשנת 2008 נשלחתי לבצע בדיקת עורקי גפיים בבדיקה בקופ"ח יצא שבצד ימין יש: ההחזר של הדם לאחר שלוש דקות של איסכמיה הוא איטי והדבר מתאים לצליעה לסירוגין בולטת אבל לא מסכנת. נשלחתי לבצע את הבדיקה במעבדה אחרת, ושם יצא תקין. החשד העיקרי היה שמדובר בתסמונת המדורים, ואכן לפני כמה זמן ביצעתי בדיקת לחצים, ויש לחצים גבוהים בכל המדורים שנבדקו בשוקיים. (לא הלכתי על האופציה הניתוחית לעת עתה). מאחר והכאב ממשיך לפעמים גם במאמצים קלים. ובעמידה (ולפעמים גם בישיבה) יש תחושת מלאות ולחץ בשוקיים, האם יש מקום לחשוש/לבדוק פעם נוספת את כלי הדם ברגל? (אין סימנים חיצויים, לא אודם, לא כאב ממוקד במקום מסויים, ואין כאב שגורם לי להתעורר בלילה). וא"כ, האם בדיקת עורקים? ורידים? מי הכתובת לזה? כירורג כלי דם או גם פלבולוג בקופה? כ"כ, האם יש תועלת, או לחילופין, מניעה בלהשתמש בשרוול לחץ לשוקיים? הכוונה לשרוול לחץ של ספורטאים, לא לגרבי לחץ רפואיים. לפי הפרסמומים משפר את סירקולציית הדם, את חימצון ריקמת השריר, פינוי רעלים והפחתת ריכוז חומצת חלב, ועוד. תודה רבה

שלום, לא כתבת מה גילך ואם אתה סובל ממחלות רקע נוספות, מה הגובה ומה משקלך? התאור שלך אכן מתאים לתסמונת המדורים - כרונית שנגרמת בגלל עלייה בלחצים ועלייה בנפח השריר תוך כדי מאמץ שלוחץ על הרקמות, הפציות, העצבים ומפריע לסירקולציה של הדם והלימפה בעת מאמץ. אני ממליץ, ראשית לנסות את האופציה השמרנית,הלא ניתוחית, שכוללת, טיפול פיזיותרפי מנואלי, עיסוי רקמות ופאציות עמוק, אולטרסאונד, ירידה במשקל במידת האפשר. אימון אינטרוואלי המשלב הגדלת הסבולת השרירית של הפלג בתחתון. לשנותסגנון הליכה וריצה (לדוגמה מעבר לריצה על הכריות). במידה וכל הנ,ל לא עוזרים, ניתן לבדוק את האופציה הניתוחית. בכל מקרה אין להפעיל לחץ נגדי, ע"י חבישה או שרוול לחץ. ירק יחריף את הבעייה, אלה אם כן יש בצקות בשוקיים.

26/08/2016 | 18:53 | מאת: יניב

שלום בן 41 אין מחלות רקע יש עודף משקל קצת מעל 100, והגובה שלי 1.79 אך חשוב לציין שהנושא של כאב השוקיים ותסמונת המדורים אצלי, זה לא משהו חדש, זה היה גם כששקלתי 25 פחות. מה בעצם גורם לכאב? זה פשוט איסכמיה בגלל אספקת דם לקויה בעורקים בזמן המאמץ והלחץ הפנימי? או שהכאב הוא מעצם הלחץ בתוך המדור עקב ניפוח השריר? ומה אני שונה מכל אדם אחר שלא סובל מזה? השריר שלי גדול יותר? הפציה שלי שונה משלהם? כל אדם שעושה פעילות, השריר שלו לא מתנפח? הפציה אצלו גמישה ואצלי לא? יש בכלל דרך לגרום לפציה להיות יותר גמישה? אין לי בצקות בשוקיים, וגם לא דליות. אם אני מבין נכון, אין טעם ועניין בשרוול לץ במקרה שלי, כי ממילא יש לי שרוול לחץ טבעי שהוא הפציה? תודה רבה

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ