מאמץ יתר שגורם לכאבי ראש

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

27/07/2016 | 13:58 | מאת: Lili

אני בת 55 בריאה ונוהגת לצעוד כפעמיים בשבוע חמישה קמ ומשלבת פעם אחת בשבוע או פעמיים, בימים אחרים, עיצוב וחיטוב שעורי סטודיו. לפעמים אחרי שיעור קשה אני נעשית כעבור שעה מאוד עייפה שלאחריו מתפתח כאב ראש שיכול להימשך מעבר ל 24 שעות שאף משכך כאבים לא משפיע. האם ידוע לך תופעה כזו? האם יש איזה המלצות מיוחדות? תודה

הי, יכולות להיות סיבות רבות לכאב ראש, אך סביר ביותר, היות ומשויך לעצימות גבוה של אימון, שמדובר בכיווץ והרפיה של כלי דם באזור הגולגולת. שיותר את הכאב ראש. זהו כאב ראש דומה באופיו למעין מיגרנה, שנוצר כתוצאה מהפרה של איזון הפנימי של הגוף כתוצאה מרמת סטרס גבוה, שינויים ברמות האנרגיה והסוכר בזמן ולאחר האימון. אני ממליץ ראשית, לסדר את תפריט התזונה, לצרוך מעט פחמימה, פרוסת לחם, או פרי לפני האימון, ולדאוג לסנדביץ לאחריו. להקפיד לשתות מספיק נוזלים במהלך היום. לא להגזים עם אימון עצים יתר על המידה ולא לעבור את הסף האנאירובי. אפשר לנסות משקה איזוטוני במהלך האימון. בהצלחה!

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ