סטרס פיזיולוגי .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

25/06/2016 | 21:15 | מאת: אבנר

שבוע טוב!! האם ניתן לומר בכלליות שאנשים עם אורח חיים של פיקים יהיו יותר בריאים מאשר אנשים שאורח חייהם בריא באותה מידה כל הזמן? מצב של סטרס פיזיולוגי מאלץ לגייס משאבים גופניים, את מערכת החיסון ועוד בכדי להסתגל אליה כך שנראה שזה משהו טוב , וזה מה שקורה באימון בעצם. אך מה בדבר פעם בשבוע לוותר על שינה וללכת לישון בשעות אחרות, או לאכול בריא כל הזמן , מספיק חלבון ויטמינים ומינרליים, ופעם בשבוע לאכול דווקא פחמימות ושומני טראנס ופחות חלבון איכותי אני מנסה לחשוב על מדינות שבהן האזרחים נחשבים בריאים יחסית לשאר אם הן מאופיינות דווקא במצבים של פיקים ( מבחינת תזונה, אורח חיים או אפילו מזג אוויר האופף את המדינה) , ולא אורח חיים קבוע שניתן לתאר אותו על קו ישר.... לסיכום- יש דברים שהם מייצרים סטרס גופני שלא כדרך קבע אלא מידי פעם ולא יוצרים הסתגלות טובה יותר? תודה!!

אבנר, ישנם מצבי סטרס, שאם ינתנו במינון וברמה הגרדתית, כמו פעילות גופנית או הסתגלות לגובה רב, יביאו לפיצוי יסף ויחשלו את הגוף. אולם מצבי סטרס אחרים, לא יועילו ואף יזיקו גם בחשיפה של פיקים קצרים: הוכח נניח שלדיכוי שינה או למשמעת מים אין יכולת "לחשל" את גופינו, לכן חדלו לעשות כן בצה"ל. גם חשיפה לרעלי וחומרים קרציוגנים (מסרטנים) שמשנים את מבנה החומר התורשתי שלנו- ככל שנחשף ליותר "פיקים", הנזק יהיה יותר גדול.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ