רצוי לנוח בין החזרות?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

17/05/2016 | 11:20 | מאת: אריאנה

שלום רב!! אני מתאמנת ב-STREET WORKOUT ועושה תרגילים רבים במשקל גוף כמו מקבילים, כפיפות בטן על ספה עם הראש למטה בשיפוע ותרגיל שבו אני שמה רגליים על מקום מוגבה ומבצעת כמו עליות מתח רק עם רגליים נשענות על משהו המאמן ממליץ לי לא לרדת עד למטה ממש בתרגילים בשביל לשמור על שריר כל הזמן בפעולה אבל אני דווקא מרגישה שאני יורדת עד למטה נחה חצי שנייה ועולה שוב את השרירים פועלים יותר כאילו בכל תנועה אני מתניעה מחדש את השרירים

זו שאלה מעניינת, את מתארת שני מצבים שונים: 1. במהלך הסט את מאפשרת ירידה במתח השריר בין חזרות. 2. מצב שבו השריר נמצא במתח תמידי ללא הרפייה לאורך כל הסט. ההבדל הפיזיולוגי הוא שבמצב הראשון את מאפשרת זרימת דם טובה יותר ופינוי של חומצת חלב תוך כדי הפעולה ובמצב השני את למעשה חונקת את השריר ומגדילה את הסטרס האנאירובי. אני ממליץ על הטכניקה הראשונה כאשר המטרה היא לאפשר התאוששות מהירה יותר ואת מעוניינת להוריד את רמת חומצת החלב המצטברת בשריר, נניח באימוני כוח מרבי. הטכניקה השנייה היא היא כנראה טובה יותר להגביר את הסבולת השרירית ואת היכות שלו להתמודד עם סטרס אנאירובי. אפשר שגם יעילה יותר לצורך היפרתרופה, בגלל הפרשת יתר של הורמון גדילה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ