אברון הגיד על שם גולג'י

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/05/2016 | 18:31 | מאת: אלי

כשמו נמצא בגידים ותפקידו לעכב כיווץ שריר בעת מצב של עומס גדול מידי או מהיר מידי... 1) אצל מבוגרים יש יותר יותר יחידות אברון כזה בגידים, כלומר הם רגישים יותר למתיחה או לעומס? אותו דבר אצל נשים? 2) בעת אימון כוח עם הגעה לכשל, המפתח יכולת לגייס יחידות מוטריות רבות יותר - האם הכוח המושג מאימון שכזה הוא עקב עיכוב של אברון גולג'י ? כך שאם הוא מעוכב אז מופחתת התגובה שלו של עיכוב כיווץ השריר בעומסים כבדים... כך שגיוס יחידות מוטריות מושג באופן עקיף .. תודה חורש!!

תפקידו של הגולג'י הוא להגן מפני קרע של הרקמה בעקבות עלייה במתח הגיד, כתוצאה מעומס יתר על הגיד, נניח במצב של מתיחת יתר או של עומסי משקלים גבוהים. כאשר הגולג'י מופעל השריר פשוט נרפה לחלוטין - כושל. 1. לא ידוע לי שהרגישות של הגולג'י עולה עם הגיל, אולי להפך ומכאן שיש עליה בהסתברות לפציעות. 2. לא,אין קשר לגיוס יחידות מוטוריות, ראה הסבר ראשוני. ידוע שבענפי ספורט הדורשים כוח מרבי (הרמת משקולות)דיכוי הגולג'י על ידי הזרקה של מאלחש (לידוקאין לדוגמה) תמנע קריסה במשקלים גבוהים מאוד.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ