אוקסיטוצין בתגובה לסטרס .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

10/04/2016 | 13:34 | מאת: עופרי

שלום רב, ההורמון הזה הוא בעל מגוון של השפעות ונמצא גם אצל נשים וגם אצל גברים, הוא גם משמש להפחתה של סטרס בעתות מצוקה . הורמון זה מתוגבר גם בעת פעילות גופנית כלומר בסטרס פיזיולוגי ? אלו השפעות יש לו בעת הפעילות הגופנית? ( שמירה על הלב, על כלי הדם, אורור ריאות טוב יותר...) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4548544,00.html

אוקסיטוצין הוא נוירופפטיד (חלבון קטן שמעביר מסרים בגוף). השפעתו וחשיבותו ידועה בעיקר אצל נשים לאחר לידה- כיווץ הרחם ויצירה של חלב וכן השפעות התנהגותיות ועידוד של אינטראקציות חברתיות. בכתבה מודגשת החשיבות של ההורמון במצבי עקה- סטרס, אז רמתו עולה במחזור הדם - מורידה את השפעות המזיקות של החרדה והמתח ומעודדת אנשים לחפש אינטראקציות חברתיות ועזרה הדדית. מחקרים מלמדים שרמת האוקסיטוצין עולה בדם גם לאחר פעילות גופנית, השפעותיו הפיזיולוגיות על הלב הן כנראה לא מאוד משמעותיות, כי כאשר מחקו את הגן מעכברים בתהליך שהנדסה גנטית, לא ראו שיש השפעות משמעותיות על תפקוד הלב. לכן כנראה שהשפעותיו בעקבות הפעילות הגופנית הן בעיקר רגשיות וחברתיות- כפי שנאמר. אולי בשוליים מוריד את רמות לחץ הדם.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ