דופק גבוה במנוחה באופן קבוע

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

13/02/2016 | 00:13 | מאת: יעל

שלום, אני בת 34 ויש לי דופק גבוה במנוחה: 106 לרוב. א.ק.ג תקין כולל אקו לב הולטר ומבחן מאמץ, ולחץ דם תקינים. אבא ואחיו נפטרו מדום לב בגיל 47 ו 52. רציתי בבקשה לברר: אני כרגע בכושר ברמה של מסוגלת ללכת על הליכון במהירות 6 במשך שעה והדופק עבודה הוא 155-170 במידה וממש אשפר את הכושר, בכמה ניתן להוריד את הדופק במנוחה? והאם זה משהו גנטי הדופק הגבוה המנוחה אולי מצד האבא? כי לאמא שלי שהיא פחות מכושר ממני, יש דופק מנוחה של 60. מאז שהייתי ילדה הדופק היה גבוה, כי כבר בשיעור ספורט בבית ספר המורה לספורט היתה מופתעת כשמדדה לי את הדופק. יש לציין שבנוסף אני סובלת מ POTS. 1.63 ושוקלת 62 ובתהליך דיאטה, וישנה תנגודת לאינסולין. תודה מראש

שלום יעל, האם ידוע לך מה הביא לדום לב בגיל צעיר אצל אבא ואחיו? האם מחלת לב איסכמית (של עורקי הלב הכליליים), או קרדיומיופתיה (מחלה של שריר הלב). האם את במעקב קרדיולוגי? האם מקבלת טיפול תרופתי קבוע? כיצד משתנה קצב הלב בשינויי מנח? Postural Tachycardia Syndrome?. האם נבדק התפקוד של המערכת האוטונומית, שמווסתת, את קצבי הלב? האם עשית בירור פיזיולוגי מקיף? שיפור הכושר הגופני יכל להביא לירידה בדופק, כתוצאה משיפור ביעילות ההתכווצות של הלב ושיפור בדינמיקה של תהליכים מטבוליים. אבל התהליכים המטבוליים והתגובה של מערכות לב וכלי דם לא תמיד מסונכרנים ונדרשת התאמה פיזיולוגית/רפואית של הפעילות הגופנית, טיפול ומעקב.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ