שחייה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/09/2015 | 15:47 | מאת: דודו

שלום, אני יודע ששחייה היא בעקרון פעילות אירובית אבל האם יש בה גם משהו אנאירובי? נניח אם משווים אותה להליכה אז הגוף מתפתח מבחינת מסת שריר יותר משחייה מאשר הליכה? והאם אפשר לפתח מסת שריר משחייה? תודה.

שחייה נחשבת לפעילות אירובית, כי מעורבות בה קבוצות שרירים רבות והיא מתבצעת לאורך זמן ממושך. היא תהפוך לאנ-אירובית, כאשר נשחה בספרינט, בעצימות גבוה ולמשך זמן קצר (כשם שספרינט של ריצה הוא אנאירובי). רמת ההתנגדות תעלה גם אם נשתמש לדוגמה בסנפירים, או במשוטים לידיים. שחייה היא לא הדרך האידאלית לעלות מסה שרירית וגם לא לעלות את צפיפות העצם. לשם כך רצוי לבצע אימוני התנגדות, למרות שעד רמה מסויימת היא תסייע בפיתוח מערכות שרירים שאינן פעילות ביומיום ולכן המסה השרירית של שחיין תהיה גבוה יותר מן הסתם מזו של אדם שאינו מפעיל את שריריו כלל.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ