הרגליים כבדות במאמץ

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

12/07/2015 | 19:53 | מאת: אילן

לכבוד: הפיזיולוג חורש דור חיים שלום רב אני בן 46 פעיל בספורט הרבה שנים. לא נוטל תרופות, לא מעשן, במשקל תקין. אני רץ למרחקים ארוכים עד כה לחצי מרתון. אני משתתף במרוצים גם למרחקים קצרים יותר. במהלך השנים לא היו פציעות או חבלות שהשביתו מפעילות. אני רץ 3 פעמים בשבוע 8, 10 ובסוף השבוע 15K. (האימונים והמרחקים משתנים לקראת מרוצים) בשבועות האחרונים אני מרגיש קושי, מעין עייפות שמתחילה ברגליים כבר בקילומטר ה-9 (מוקדם) מתחיל תחושת כבדות (לא כאב) חוסר אנרגיה ברגליים מצד הרגליים ורק ברגליים, (מה שבמידה מסוימת משפיע ומפריע לגוף) אני מוריד מהירות, נאלץ להוריד מהירות... חושב חיובי ולא נותן לזה להשתלט וממשיך... מבקש לשאול: *מה הגוף - במקרה זה הרגליים (או להפך) מסמן לי ? *יכול להיות שחסר לגוף / בגוף משהוא ? *מה חשוב לעשות, לבדוק, לאבחן או להשלים ולהתאמן ? ואולי זה תגובה אחרת...התייחסותך חשובה, בתודה מראש. בכבוד רב

אילן, ישנן אפשרויות שונות: 1. המצב הקלסי הוא שאתה עובר את סף חומצת החלב שלך, או שמאגרי הגליקוגן השרירי מתמעטים ואז רמת האנרגיה הזמינה לשריר קטנה. 2. אפשויות נוספות יכולות להיות קשורות למצבים של אימון יתר, תזונה לא מותאמת או מצבים של ליקויים בריאותיים. אני ממליץ, בשלב ראשון להתחיל עם בדיקת מאמץ קרדיופולמונרית, שתסייע להבין את השימוש במנגנוני אנרגייה ולאתר את סף חומצת החלב שלך, צריכת החמצן המרבית ואף לשלול ליקויים בריאותיים רבים. בהתאם לבדיקה תוכל להתאים את תכנית האימונים. לבסוף, אני ממליץ לשלב גם רכיבים של פעילות אנאירובית, כולל אימוני סבולת שרירית, אימוני קצבים משתנים ואימונים אינטרוואליים. בהנחה שתחושת הכבדות היא בגלל הסיבות הראשונות, שינויים בתוכנית האימון וגם התזונה יכולים מאוד לעזור.

20/07/2015 | 04:58 | מאת: אילן

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ